Stichting t.b.v Jiddische Cultuur

Niki Jacobs is tevens directeur van de Stichting ter bevordering van de Jiddische Cultuur. De stichting heeft als doel de Jiddische cultuur blijvend levend te houden en te ontwikkelen in de Nederlandse en Europese samenleving. Dit uit zich o.a. door het organiseren van workshops en concerten in synagoges in Nederland en Europa. Op dit moment werkt de Stichting in nauwe samenwerking met Nikitov – Niki Jacobs & Band – aan een nieuw project. Dit project zal rond de zomer/herfst van 2014 van start gaan.

Mameloshn is de titel van de nieuwe voorstelling van Nikitov – Niki Jacobs & Band -. In samenwerking met de Stichting ter bevordering van de Jiddische Cultuur zullen er Jiddische vertalingen gemaakt worden van een groot aantal wereldberoemde hits, welke uitgevoerd zullen worden op de bekende onnavolgbare wijze van Niki Jacobs en haar band. Het uitgangspunt is om gebruik te maken van ‘bekende’ hits en te vertalen naar de relatief ‘onbekende’ maar prachtige Jiddische taal. En zo het publiek kennis te laten maken met de diepe schoonheid van de Jiddische taal.

Door te kiezen voor hedendaagse songs hopen Niki Jacobs en de Stichting een groter publiek aan te spreken. Een publiek dat houdt van prachtig akoestisch uitgevoerde hits. Met als extra element dat deze worden gezongen in een van de mooiste talen die deze wereld rijk is. Het Jiddisch. Naast de concerten die in de Nederlandse theaters gegeven zullen worden, zal hun muziek ook te horen zijn in verschillende Nederlandse, Belgische, Duitse en Zwitserse theaters en synagoges.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot info@nikitov.com, en uw vraag stellen aan Niki Jacobs. Zij zal u graag te woord staan.

Luistert u om een indruk te krijgen alvast naar een van de meest bekende hits uit de jaren ’70. ‘Stairway to Heaven’ van Led Zeppelin in het Jiddisch.