75 Jaar vrijheid!

Nederland leeft 75 jaar in vrede en vrijheid en ter ere daarvan zingt Niki Jacobs Mikis Theodorakis’ Mauthausen Cyclus. Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor groot publiek over de hele wereld. Zij wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Haar missie begon meer dan twintig jaar geleden vanuit de wens het Jiddisch weer te laten klinken in Nederland en vér daarbuiten.
Samen met Ro Krauss, altviool, Ruud Breuls, trompet, Emile Visser, cello, en Peter van Os, accordeon, brengt zij een muzikale reis door de tijd. Met elkaar herdenken, bezingen en vieren we de prachtige Joodse en Jiddische cultuur. Een voorstelling die prikkelt, ontroert en inspireert.

Niki Jacobs_75 jaar vrijheid_(c)Anne van Zantwijk_background v2 zwart
sm_mrt23_kz_niki_jacobs-f-anne_van_zantwijk_pf03

Van Cohen tot Winehouse

EEN ODE AAN JOODSE POP-ICONEN DOOR NIKI JACOBS & BAND

Met haar fluwelen zangstem heeft Niki Jacobs inmiddels niet alleen heel Europa maar ook de Verenigde Staten veroverd. Ze is vooral bekend om de originele en diep doorvoelde interpretaties die ze samen met haar ensemble aan de muziek weet te geven.

Nikitov

Het was voorjaar ’99 toen Jacobs en Jelle van Tongeren onder de naam Nikitov begonnen als een akoestisch ensemble, met als uitgangspunt Jiddische liederen te gaan combineren met de ritmes en klanken uit de Gypsy Jazz en de Oost-Europese volksmuziek.

unnamed (1)
ARTWORK VOOR NIKI

Treyst

Niki Jacobs, zangeres en Pieter Jan Cramer accordeonist, brengen in hun voorstelling ‘TREYST’, Jiddisch voor troost, prachtige liederen waarbij troost centraal staat. In hun voorstelling klinken liederen van meer dan honderd jaar oud variërend van intens droevig naar humoristisch en venijnig, afgewisseld met nieuwe hedendaagse eigen geschreven Jiddische, Engelse en Nederlandse songs. Ondersteund door Emile Visser op Cello, die met zijn wonderschone toon muzikale sprookjes tot leven wekt.

Stichting ter bevordering van de Jiddische cultuur.

Niki Jacobs is directeur van de Stichting ter bevordering van de Jiddische Cultuur. De stichting heeft als doel de Jiddische cultuur blijvend levend te houden en te ontwikkelen in de Nederlandse en Europese samenleving. Dit uit zich o.a. door het organiseren van workshops en concerten in o.a. synagogen in Nederland en Europa.

tanner-mardis-612668-unsplash
baby-concerten-niki-jacobs

BABYCONCERTEN

Door Niki Jacobs & Pieter Jan Cramer van de Bogaart.

“Winterse Wiegenliedjes” en “Uit alle windstreken”. Beide voorstellingen zijn momenteel te boeken en zeer geschikt voor verschillende locaties o.a. Theaters, kinderdagverblijven, zorginstellingen en congressen.

Ruun de Raaf

Een muzikale theatrale vertelling voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Geschreven en bedacht en uitgevoerd door Niki Jacobs en Ivo Dinkelaar.

In deze voorstelling gaat Ruun de Raaf in een regenachtig bos op zoek naar de verdwenen zon, samen met zijn vrienden, Dreum de Das, Spikkel de Specht en Wes de hermelijn.

oliver-hihn-369922-unsplash
unnamed

ZANGLESSEN

Niki Jacobs heeft een kleine les praktijk voor stemvorming en ademsteun.
Neem contact op voor informatie over de mogelijkheden. Houdt er wel rekening mee dat er een wachttijd kan zijn voordat er een plekje voor je is.