75 Jaar vrijheid!

Net zoals bij de rest van Nederland moest ook Niki Jacobs haar hele tourschema opnieuw vormgeven, het vieren van  75 jaar vrijheid en de bijbehorende concerten konden helaas niet doorgaan. Echter door de tijd en ruimte die bij Niki en haar band ontstond kwam het idee om de studio in de te duiken en de voorstelling op CD te zetten. En dat is gelukt met als gevolg een prachtig document waarop de gehele Mauthausen Cyclus te horen is. De CD vertelt het verhaal van de voorstelling in drie delen die samen een geheel vormen. Alles op deze CD is gezongen in het Jiddisch, ook de teksten uit de Mauthausen Cyclus. Dankzij het Jiddisj Koor Heijmisj Zajn mocht Niki gebruik maken van de vertaling van Willy Brill. Gelukkig staan er voor volgend voorjaar opnieuw een groot aantal concerten in de agenda, in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Samen met Ro Krauss, altviool, Ruud Breuls, trompet, Emile Visser, cello, en Peter van Os, accordeon, brengt zij een muzikale reis door de tijd in een voorstelling die prikkelt, ontroert en inspireert.

Niki Jacobs_75 jaar vrijheid_(c)Anne van Zantwijk_background v2 zwart
sm_mrt23_kz_niki_jacobs-f-anne_van_zantwijk_pf03

Van Cohen tot Winehouse

EEN ODE AAN JOODSE POP-ICONEN DOOR NIKI JACOBS & BAND

Met haar fluwelen zangstem heeft Niki Jacobs inmiddels niet alleen heel Europa maar ook de Verenigde Staten veroverd. Ze is vooral bekend om de originele en diep doorvoelde interpretaties die ze samen met haar ensemble aan de muziek weet te geven.

Nikitov

Het was voorjaar ’99 toen Jacobs en Jelle van Tongeren onder de naam Nikitov begonnen als een akoestisch ensemble, met als uitgangspunt Jiddische liederen te gaan combineren met de ritmes en klanken uit de Gypsy Jazz en de Oost-Europese volksmuziek.

unnamed (1)
ARTWORK VOOR NIKI

Treyst

Niki Jacobs, zangeres en Pieter Jan Cramer accordeonist, brengen in hun voorstelling ‘TREYST’, Jiddisch voor troost, prachtige liederen waarbij troost centraal staat. In hun voorstelling klinken liederen van meer dan honderd jaar oud variërend van intens droevig naar humoristisch en venijnig, afgewisseld met nieuwe hedendaagse eigen geschreven Jiddische, Engelse en Nederlandse songs. Ondersteund door Emile Visser op Cello, die met zijn wonderschone toon muzikale sprookjes tot leven wekt.

Stichting ter bevordering van de Jiddische cultuur.

Niki Jacobs is directeur van de Stichting ter bevordering van de Jiddische Cultuur. De stichting heeft als doel de Jiddische cultuur blijvend levend te houden en te ontwikkelen in de Nederlandse en Europese samenleving. Dit uit zich o.a. door het organiseren van workshops en concerten in o.a. synagogen in Nederland en Europa.

tanner-mardis-612668-unsplash
baby-concerten-niki-jacobs

BABYCONCERTEN

Door Niki Jacobs & Pieter Jan Cramer van de Bogaart.

“Winterse Wiegenliedjes” en “Uit alle windstreken”. Beide voorstellingen zijn momenteel te boeken en zeer geschikt voor verschillende locaties o.a. Theaters, kinderdagverblijven, zorginstellingen en congressen.

Ruun de Raaf

Een muzikale theatrale vertelling voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Geschreven en bedacht en uitgevoerd door Niki Jacobs en Ivo Dinkelaar.

In deze voorstelling gaat Ruun de Raaf in een regenachtig bos op zoek naar de verdwenen zon, samen met zijn vrienden, Dreum de Das, Spikkel de Specht en Wes de hermelijn.

oliver-hihn-369922-unsplash
unnamed

ZANGLESSEN

Niki Jacobs heeft een kleine les praktijk voor stemvorming en ademsteun.
Neem contact op voor informatie over de mogelijkheden. Houdt er wel rekening mee dat er een wachttijd kan zijn voordat er een plekje voor je is.