Peter van Os (accordeon) woensdag 31 oktober 2018 – Posted in: Nikitov

Peter van Os gaat al vanaf zijn negende met zijn accordeon door het leven; na het conservatorium waar hij een klassieke opleiding kreeg werd hij een muzikale veelvraat; hij speelt zowel hedendaags-klassieke muziek als Scarlatti; in musical en jeugd-muziektheaterproducties, (o.a.:Frank en Rene Groothof) met het Metropole Orkest en met Holland Symfonia, het Nederlands Philharmonisch, en het Asko-Schonbergensemble (werken van B. A. Zimmerman, Shostakovitsch, Zappa en Hindenmith).

Zijn muzikale belangstelling gaat uit naar (modern-) klassieke muziek maar ook naar archaïsche zigeunermuziek en jazz. Met pop-muziek van na 1980 heeft hij niets, des te meer met het chanson en het “luisterlied”. Tot 2012 zat hij in de begeleidingsband van Alex Roeka. Hij is nu o.a. te horen in de band van Niki Jacobs en Shura Lipowsky, waarbij hij zijn ervaring als klezmermuzikant kwijt kan.

Hij componeerde en speelde met een eigen jeugdtheatergroep (Theater Trovato)en speelde in- en componeerde voor diverse CD – jeugdtheater- documentaire – en filmproducties. In november 2004 kwam de CD: “Gestures” uit met werken van Jacob ter Veldhuis en Daan Manneke voor accordeon en (bas)klarinet. (Michel Marang)

Verder geeft hij accordeonles, workshops klezmer/balkan en filmmuziek en koopt zo af en toe nog wel eens een grammofoonplaatje.

« Ro Krauss (altviool)
Ruud Breuls (trompet) »