Emile Visser (cello) woensdag 31 oktober 2018 – Posted in: Nikitov, Van Cohen tot Winehouse

Emile visser (1973) heeft gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij achtereenvolgens Godfried Hoogeveen en Dmitri Ferschtman. Tijdens zijn klassieke studie heeft hij zich ook toegelegd op het spelen van jazz, pop en wereldmuziek. Hij begon hiermee In het Ricciotti Ensemble, als aanvoerder van de celli.

Ook is hij tijdens zijn studie cellist geworden van het Zapp 4, een strijkkwartet dat zich toelegt op het spelen van geïmproviseerde muziek, jazz, rock, wereldmuziek en alles wat daar tussenin zit. Sedert zijn oprichting in 1995 heeft dit strijkkwartet een naam opgebouwd als een van de meest eigenzinnige en swingende strijkkwartetten een van Nederland. Zapp 4 heeft een eigen arsenaal aan groovy speel- en percussie technieken en geniet inmiddels bekendheid in binnen- en buitenland. In 1997 ontving het kwartet de Anova Jazz Award, in 2005 de prestigieuze Anton Kersjes -prijs en in 2012 de Sena Performers Toonzetters Prijs 2012.

Sinds 2002 is Emile vast lid van het Metropole orkest, een veelzijdig orkest met ritmesectie en bigband, wat onder leiding van chefdirigent en meervoudig Grammy- winnaar Vince Mendoza zowel grote artiesten begeleidt  (Al Jarreau, Herbie Hancock, Steve Vai, John Scofield en in eigen land  Whitin Temptation, BlØf en Trijntje Oosterhuis) als ook eigen pop- en jazz concerten geeft.

Andere muzikale activiteiten: concerten met cello-kwartet “Djessus” met Ernst Reijseger, optredens met de groep Bayuba Cante (latin, Cubaans), Ilse de Lange (pop) en componeren van muziek bij een poppen-voorstelling van de groep Muzen.

« Edwin Wieringa (contrabas)
Ro Krauss (altviool) »